Mamiya Nederland

Nieuwe Compactlijn van ProfotoD1 Profoto Performance. Your Passion.

Stockholm, 16 February 2009 - Vraag elke willekeurige professionele fotograaf waarom hij/zij Profoto flitsers gebruikt en de reacties zijn vrijwel identiek; namelijk consequentheid. Maar ook wordt genoemd, dat Profoto de meest betrouwbare, ‘trouble-free' units op de markt heeft. Dus het is geen verrassing dat Profoto's nieuwe D1 serie digitale studioflitsers van dezelfde kwaliteit zijn.

De consequentheid wordt bereikt door het microprocessor gecontroleerde, zogeheten,  ‘dual mode SMPS capacitor charging system'. De consequentheid is zeer belangrijk om de volgende redenen: een zeer constante belichting en kleurtemperatuur van ‘flits tot flits'. Dit zijn zeer belangrijke kwaliteiten voor bijv. portret en studiofotografen die een robuust en gemakkelijk mee te nemen, monohead systeem willen. Het nieuwe Profoto D1 monohead systeem, verkrijgbaar in 250, 500 en 1000Ws, kan ingesteld worden van 1/1 tot 1/64 van zijn vermogen in stappen van 1/10 f-stop. Dit geeft de fotograaf een bereik van 7 f-stop met een zeer nauwkeurige, consistente en betrouwbare output.

Maar de D1 serie beschikt over nog meer belangrijke specificaties. Wat dacht u van: een korte recycletijd 0.2-0.95 sec, een zeer korte flitsduur 1/1000-1/2600 sec, compacte afmetingen 30x13 cm en een licht gewicht van 2,4kg. (dit zijn de gegevens van de 500Ws versie.) De flitskop heeft dezelfde diameter als alle andere flitskoppen van Profoto, dus de volledige lijn reflectoren, zoals bijv. beauty dishes, snoots en grids zijn te gebruiken. Verder beschikt de D1 over een ingebouwde koeling die gecontroleerd wordt door 4 thermo-sensoren, zodat de unit zeer goed beveiligd is.

De D1 serie is uitgerust met een 300W halogeen instellicht, dat behalve proportioneel ook traploos te dimmen is en samen met de flitsbuis afgedekt wordt door een sterk, vlak beschermglas. Verder kan de D1 wereldwijd gebruikt worden zonder voltage-problemen en ook het instellicht hoeft men niet te verwisselen.(Range 90-130 en 200-240V)

Er zijn 2 uitvoeringen van de D1 verkrijgbaar. Een met, en een zonder Air systeem ingebouwd. Door het gebruik van het Air Remote systeem, is het mogelijk om de D1 te triggeren en om de instellingen aan te passen over een afstand van max. 300mtr. Verder is de D1 behalve als losse unit, ook in een aantal kits verkrijgbaar; namelijk de Basic of Studiokit.

Ook op het gebied van de Light Shaping Tools heeft Profoto een drietal kits samengesteld; de Starter, Portrait en Packshotkit.(zie hieronder in die volgorde)

Voor meer informatie zie onze website of een van de Profoto dealers.

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer

Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507 DG Zaandam
Tel:075-6144724
www.mamiya.nl
support@mamiya.nl

 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief