Mamiya Nederland

Nieuwe flitser van Quantum 

De nieuwe Qflash TRIO QF8 combineert een Qflash kop met een ingebouwd FreeXwire TTL radiografisch systeem en een QTTL adapter. Tevens is de Qflash TRIO een hot-shoe flitser geworden, dus men schuift de flitser in de flitsschoen van de camera, sluit een Turbo accu aan en men kan de hele dag non-stop flitsen.

Doordat het FreeXwire radiografisch systeem nu ingebouwd is, heeft men de mogelijkheid, om met de Qflash op de camera, verschillende remote Qflashes TTL draadloos aan te sturen.

Ook is het mogelijk om de remote Qflash instellingen, te veranderen vanuit de Qflash die op de camera gemonteerd is, waardoor de fotograaf niet meer van zijn plek hoeft en gewoon door kan gaan met fotograferen.

Het huidige model, de T5D-R flitser van Quantum is ook te gebruiken en aan te sturen met de nieuwe versie, mits hij in combinatie met een FreeXwire unit gebruikt wordt. Het aantal aan te sturen units is ongelimiteerd.

De Qflash PILOT QF9 is een accessoire en biedt dezelfde mogelijkheden als de Qflash TRIO, maar dan zonder de flitskop. Deze unit is bijv. te vergelijken met de ST-E2 unit van Canon, maar dan veel geavanceerder en radiografisch i.p.v infrarood.

De PILOT unit werkt op 4 penlights, heeft dus geen Turbo accu nodig en kan ook in een flitsschoen geschoven worden.

Door de ronde open reflector, met een open flitsbuis, ontstaat er een uitlichting, die te vergelijken is met een studioflitser. Een ander voordeel van de open flitsbuis is, dat de hitte, die ontstaat tijdens langdurig achter elkaar flitsen, gemakkelijk afgevoerd kan worden. De kleurtemperatuurafwijking van flits tot flits blijft daardoor ook zeer beperkt.

Dit in tegenstelling van de speedlite types van de bekende merken, waar de flitsbuis compleet opgesloten zit en de hitte geen kant uit kan. Bij het gebruik van zo'n speedlite moet men na bijv. 10 flitsen op vol vermogen, al even wachten om de flitsbuis af te laten koelen, waardoor men net de cruciale opname kan missen. De Qflash heeft daar dus totaal geen last van en men kan dus rustig door blijven flitsen. Ook de snelheid waarmee men achter elkaar kan flitsen is zeer hoog in combinatie met de Turbo 2x2 accu; de recycletijd is namelijk 1 sec. op vol vermogen. Het aantal flitsen die i.c.m. met de Turbo 2x2accu gemaakt kunnen worden, zal rond de 700 liggen. De nieuwe Qflash TRIO beschikt ook over een High Speed Sync Flash instelling.

Alle andere accessoires die in het huidige assortiment zitten, zoals een softbox, wideangle diffusor, barebulb enhancer en telereflector, kunnen op het nieuwe model gebruikt worden.

Op dit moment zijn de Qflash TRIO en de PILOT te verkrijgen in een Canon of Nikon uitvoering.

Adviesprijs voor de Qflash TRIO is: €895,- excl. BTW (Canon uitvoering QF8C of Nikon uitvoering QF8N)

Dat is exclusief Turbo accu.

De prijs voor de PILOT is nog niet bekend. (Canon uitvoering QF9C of Nikon uitvoering QF9N)

De Qflash is verkrijgbaar vanaf December 2008.

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer

Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507 DG Zaandam
Tel: 075-6144724
support@mamiya.nl

 

 

Nieuwe Quantum Turbo 3 accupack

Quantum Turbo 3

 Geachte lezer,

 De nieuwe Qantum Turbo 3 combineert nieuwe accu technologie met een extra compacte behuizing waardoor er drie maal zoveel capaciteit zonder geheugeneffect is. Sluit de Turbo 3 accu aan met de nieuwe vergrendelbare kabels en men kan de hele dag non-stop flitsen.

-verbeterde accuduur (meer dan 1000 vol vermogen flitsen met de Qflash TRIO)

-Nieuwe "locking" kabels: CKE2-Nikon,CZ2-Canon,CQ2-Qflash TRIO.(alle Turbo kabels zonder lock zijn ook bruikbaar)

 Quantum Turbo 3 vergelijkQuantum Turbo 3 Locking cable

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer

Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507 DG Zaandam
Tel: 075-6144724
support@mamiya.nl

 

 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief