Mamiya Nederland

Nieuwe Mamiya 645DF bodyNieuwe aankondigingen van Mamiya

Mamiya heeft kortgeleden een drietal producten geïntroduceerd op de PIE 2009 beurs. Het gaat om de volgende producten: de 645DF body, AF 80mm/2.8 L/S D objectief en een verticale grip.

Mamiya 645DF camera:

De Mamiya 645DF is een camerabody die speciaal ontworpen is voor het gebruik met digitale achterwanden. Voorheen werden er compromissen gesloten om camera's te ontwerpen met zowel digitale als analoge capaciteiten. Mamiya Japan heeft nu besloten om het bestaande model te herzien en de specificaties aan te passen, zodat er optimale prestaties ontstaan met digitale achterwanden.

Deze nieuwe camera kan gebruikt worden met de andere aangekondigde prototypes: de multi-battery verticale grip GB401 en het AF 80mm /2.8 LS D centraal-sluiter objectief. De compatibiliteit met deze noodzakelijke accessoires betekent, dat de wensen van de professionele fotograaf vervuld zijn. Overeenkomstig met het standpunt om een open platform te behouden, betekent het, dat de Mamiya 645DF camera ook gebruikt kan worden met digitale achterwanden van andere merken.

Enkele specificaties van de 645DF body:
Cameratype: 6x4.5cm formaat, elektronisch gestuurde spleetsluiter, TTL multi-mode, AE, AF single reflex voor digitaal gebruik.
Afbeeldingsgrootte: 56x41,5mm
Compatible digitale backs: Mamiya ZD back/ZD back DB + alle digitale achterwanden die op de Mamiya 645AF serie passen.
Objectiefvatting: Mamiya 645AF (645 MF serie objectieven kunnen ook gebruikt worden en Hasselblad V objectieven kunnen met een optionele adapter bevestigd worden.
Zoeker: Vaste prismazoeker met dioptrie-instelling, vergroting x0,71
Zoekerdekking: +/- 94%
Autofocus systeem: TTL fase detectie, CCD line sensor (l+l vorm), bereik EV0 tot 18 (ISO 100)
Belichtingsmode: Diafragmavoorkeuze AE, sluitertijdvoorkeuze AE, Program AE en Manual.
Meetsysteem: TTL open-diafragma meting, (A) gemiddeld met nadruk op het midden, (S) Spotmeting en Variabele ratio (A-S auto)
Sluiter: Elektronisch gecontroleerde metalen, verticale spleetsluiter, die gebruikt kan worden met Mamiya AF centraal-sluiter objectieven.
Gewicht/afmetingen: 153x128x153.3mm BxHxD, 1030 gram zonder batterijen.

Verticale grip:

Deze verticale grip GB401 is alleen te gebruiken in combinatie met de Mamiya 645DF body. De grip beschikt over een ontspanknop, draaiknoppen voor en achter, een AE lock en een AF lock knop. Met een schakelaar bij de ontspanknop, kunt u de modus single, continu of mirror-up kiezen. Dit product is speciaal ontworpen met de portretfotograaf in gedachte, en zorgt voor een stabiele grip tijdens het maken van verticale opnames. De grip kan gevoed worden met gewone AA penlights of oplaadbare nickel hydride penlights. Op het LCD scherm van de camera wordt de batterijstatus van de grip weergegeven. De grip beschikt ook over een 'smart' functie. Deze functie maakt het mogelijk om draadloos een groot aantal studioflitsers te ontsteken.

Levertijd en prijs zijn nog niet bekend.

Productbrochures:

Een nieuwe toevoeging op onze website is de categorie productbrochures. Daar kunt u de brochures van de verschillende merken digitaal door bladeren. Er zijn al een aantal brochures online, maar er zullen er spoedig meer volgen. Via de volgende link kunt u alvast een kijkje nemen.

http://www.mamiya.nl/producten/productbrochures/

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer

Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507 DG Zaandam
Tel: 075-6144724
www.mamiya.nl
support@mamiya.nl

 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief