Mamiya Nederland

Phase One investeert in Mamiya Digital ImagingPhase One investeert in Mamiya Digital Imaging.

Phase One  en Mamiya Digital Imaging kondigen met trots aan, dat Phase One een flinke financiële investering gaat doen in Mamiya Digital Imaging, en daardoor een groot aandeel krijgt in het merk Mamiya.

Het doel van deze investering is, om de ontwikkeling van geavanceerde World-class middenformaat camerasystemen een boost te geven, door kennis en technieken van beide partijen te combineren, zodat er ook een hogere efficiëntie in product/marketing /Sales ontwikkeling tot stand komt.

"We zijn vastberaden om voor een open, upgradable middenformaat camerasysteem te zorgen, zodat professionele fotografen de maximum flexibiliteit en veelzijdigheid kunnen ervaren met een aantrekkelijk kostenplaatje", zegt Henrik O. Hakonsson, President Phase One.

"Verder willen we onze samenwerking uitdiepen en we gaan door met het ontwerpen en ontwikkelen van een brede range nieuwe camera's, objectieven en digitale achterwanden om de professionele fotograaf nog beter tevreden te stellen".

Door een hechte samenwerking met het top management van Mamiya, wil Phase One verder gaan met het strategisch leiderschap, voor beide bedrijven, met betrekking tot het R&D, marketing en distributie management.

Net zo als het topmodel, de 645AFDIII camera, worden toekomstige digitale achterwanden, gebaseerd op de digitale expertise van Phase One, uitgebracht onder de naam van de merken Phase One en Mamiya.

Samen beschikken de beide merken over alle technische kennis en bekwaamheden die nodig zijn om superieure, innovatieve middenformaat systemen te ontwikkelen. "Deze samenwerking zorgt voor veel meer mogelijkheden op het vlak van; het digitaliseren van, cameramechaniek, optisch design en productie, maar ook voor een brede range aan software- en firmware ontwikkelingen", zegt Toshio Midorikawa President van Mamiya Digital Imaging. Deze investering door Phase One maakt het mogelijk voor ons, om de aanvullende capaciteiten beter te stroomlijnen, wat uiteindelijk ook de consument ten goede komt.

"En als resultaat van deze nauwe samenwerking ", zegt Mr. Midorikawa, "zijn er binnenkort een aantal nieuwe producten te verwachten". Dit jaar worden er een aantal nieuwe objectieven verwacht, waaronder een centraal-sluiter objectief + een aantal super lichtgewicht objectieven.

Zeer binnenkort zijn er een drietal digitale achterwanden en een nieuwe 645 AF camera te verwachten. De achterwanden zullen beschikken over 18, 22 en 31 megapixels en zullen beschikken over een groter ISO bereik dan de bestaande digitale achterwand van Mamiya.

Meer gedetailleerde informatie zal zeer spoedig bekend worden gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer

Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507 DG Zaandam
Tel: 075-6144724
www.mamiya.nl
support@mamiya.nl

 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief