Mamiya Nederland

Photokina nieuws van Mamiya.Mamiya Digital Imaging introduceert 2 nieuwe verwisselbare objectieven voor het 645AF systeem; namelijk de Mamiya Sekor AF 80mm f/2.8 D/LS en de Mamiya AF 45mm f/2.8 D.

Deze objectieven kunnen met de Mamiya ZD camera of met de 645 AFD III/II body gebruikt worden. Deze objectieven zijn ontworpen voor professioneel gebruik en zullen zeer zeker gewaardeerd worden.

 

Mamiya Sekor AF 80mm f/2.8 D/LS

De Mamiya Sekor AF 80mm f/2.8 D/LS is het eerste objectief met een centraal-sluiter in de Mamiya AF objectievenlijn. De centraal-sluiter is in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd en heeft een sluitertijdenbereik van 1/800s tot 16sec. en heeft flits-synchronisatie op alle tijden.

Dit objectief zorgt voor meer controle tijdens fotoshoots op locatie waar het nodig is om met snellere flitstijden te kunnen werken, dan met de standaard sync-tijd, en zodanig het aanwezige daglicht te compenseren of te elimineren. Maar ook bij flitsfotografie in de studio kan dit objectief zeer zeker van pas komen.

De Mamiya Sekor AF 80mm f/2.8 D/LS is ontworpen voor een simpele en makkelijke bediening, wanneer het gebruikt wordt met het spleetsluiter-systeem van de 645AFDIII body. Het objectief komt ongeveer overeen met een 50mm op kleinbeeld. Door de balans van hoge kwaliteit en zeer weinig abberatie, ontstaat er een zeer natuurgetrouw beeld. Door de scherpstelring naar voren/achter te bewegen, is het mogelijk om snel van autofocus/manual focus over te schakelen.

 

Mamiya Sekor AF 45mm f/2.8 D

De Mamiya Sekor AF 45mm f/2.8 D is uitgerust met een 16 bit CPU, die er voor zorgt dat er een betere communicatie ontstaat met de ZD camera, 645AFDIII en 645AFDII body. Ook kan er gedetailleerdere informatie wat betreft de objectief-karakteristieken worden doorgegeven.

Chromatische abberatie is tot een minimum beperkt door het gebruik van low-dispersion glas en een floating elements mechanisme zorgt ervoor dat een hoge beeldkwaliteit bereikt wordt over het gehele beeld van centrum tot buitenrand.

Dit objectief komt overeen met een 28mm op kleinbeeld formaat en is zeer geschikt voor architectuurfotografie. Ook dit objectief beschikt over de one touch draairing, waarmee zeer snel van autofocus/manual focus omgeschakeld kan worden.

 

Mamiya 4x5 inch adapter voor gebruik met Mamiya ZD back.

Mamiya Digital Imaging zal op de Photokina 2008 een 4x5" adapter voor de ZD back tonen.

De 4x5"adapter is zodanig ontworpen, dat de ZD back + adapter op elke willekeurige 4x5"camera past.(met uitzondering van 4x5"camera's waarbij het schuifmechanisme geblokkeerd wordt.)

De adapter bestaat uit een gedeelte waarop de ZD back bevestigd wordt en een gedeelte met een matglas. Door de adapter te verschuiven, kan men heel eenvoudig en soepel overschakelen, van het moment van instellen op het matglas, naar het moment van de opname.

Het is mogelijk om de lichtschachtzoeker (FW402) van de RZ67 te plaatsen over het matglas, zodat men invallend licht op het matglas kan voorkomen en het vergrootglas van de zoeker kan gebruikt worden voor nauwkeurig scherpstellen.

 

Mamiya ZD back met dubbele buffer.

Op de Photokina 2008 komt Mamiya met een vernieuwde versie van hun digitale achterwand, namelijk de ZD back Double Buffer.

De nieuwe achterwand heeft een 2x zo grote buffer als de voorgaande versie en kan een serie van 22 beelden achter elkaar opnemen. Verder zijn er wat modificaties doorgevoerd, waardoor de ZD back nu compatibel is met SDHC kaarten. De gebruiker heeft nu dus 1 extra keus en kan de volgende geheugenkaarten te gebruiken; SD, SDHC, CF I/II. Ook zijn er, in combinatie met de 645AFDIII body, 35 custom functies beschikbaar.

Wij, Mamiya Digital Imaging, zijn van mening dat het beste van een product niet veranderd hoeft te worden, dus de verdere specificaties zijn onveranderd gebleven. In combinatie met de 21,3 megapixel Dalsa CCD (36x48mm) van de Mamiya ZD back Double Buffer, en 1 van de volgende camera's, 645AFD II/III, RZ67 Pro II D en RB67 Pro SD, is het mogelijk om vlijmscherpe digitale beelden vast te leggen. Deze achterwand is daardoor een zeer waardevolle aanvulling op de bestaande Mamiya uitrusting van iedere fotograaf. Samen met de vernieuwde versie van de Mamiya Remote Capture software (zie hieronder) wordt tethered schieten met de Mamiya ZD back Double Buffer een stuk gemakkelijker.

Mamiya Remote Capture software.

De vernieuwde versie van de Mamiya Remote Capture software kan gebruikt worden in combinatie met de ZD camera en de ZD back, gekoppeld aan een fire-wire kabel. De software zorgt ervoor dat de beelden die geschoten zijn, direct worden opgeslagen op de computer, zodat de fotograaf daarna zelf kan beslissen met welke software de beelden bewerkt moeten worden. Verder kan de camera/back bedient worden vanaf het toetsenbord van de computer of via de camerabody zelf.

De software is te downloaden van de volgende website:

www.mamiya.co.jp

 

Verticale grip voor de 645AFDIII body.

Deze verticale grip is alleen te gebruiken in combinatie met de Mamiya 645AFDIII body. De grip beschikt over een ontspanknop, draaiknoppen voor en achter, een AE lock en een AF lock knop. Met een schakelaar bij de ontspanknop, kunt u de modus single, continu of mirror-up kiezen. Dit product is speciaal ontworpen met de portretfotograaf in gedachte, en zorgt voor een stabiele grip tijdens het maken van verticale opnames. De grip kan gevoed worden met gewone AA penlights of oplaadbare nickel hydride penlights. Op het LCD scherm van de camera wordt de batterijstatus van de grip weergegeven.

Mamiya heeft goed geluisterd naar de professionals en zorgt ervoor dat de camera een verlengstuk van de fotograaf wordt.

 

Nieuwe feature op onze website!

Het is nu mogelijk om van een aantal producten een 3D weergave te bekijken. Dat kan door middel van handmatig slepen met de muis, of rechtsonderin bij de foto, de linkermuisknop ingedrukt houden. Dan begint het product automatisch te draaien en kunt u het product van meerdere kanten bekijken.

Foto's met dit logo kunt in 3D bekijken.

Mocht u nog ideëen of suggesties hebben voor onze website; we zien ze graag tegemoet.

En wellicht zien wij u bij de stand van Mamiya, Hal 2.1 stand B-039, op de Photokina 2008.

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer

*Prijzen en levertijden zijn op dit moment nog niet bekend.

 

Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507 DG Zaandam
Tel: 075-6144724
support@mamiya.nl

 

 

 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief