Mamiya Nederland

Pocket Wizard gaat voor TTL.Pocket Wizard gaat voor TTL.

South Burlington, VT - Februari  2009 - Wereldwijd zijn vele professionele fotografen afhankelijk van het Pocket Wizard radiografisch "triggering" systeem vanwege de betrouwbare prestaties, geavanceerde functies en het grootste bereik. Voor meer dan 20 jaar hebben zij hun flitsapparatuur en camera's  draadloos getriggerd en beelden gemaakt die onmogelijk gemaakt konden worden zonder Pocket Wizard. Sinds de eerste introductie van Pocket Wizard hebben de professionele fotografen gevraagd naar een draadloos TTL systeem van Pocket Wizard. Door de zeer snelle ontwikkelingen op het gebied van de digitale fotografie, heeft Pocket Wizard een simpele oplossing bedacht voor draadloos TTL flitsen zonder beperkingen en ingewikkelde handelingen.

Pocket Wizard heeft het mogelijk gemaakt met het "slide-n-shoot"  principe van hun nieuwe ControlTL systeem waaronder de MiniTT1 transmitter en de FlexTT5 transceiver voor Canon en Nikon TTL systemen. Hierdoor ontstaan eindeloze mogelijkheden op het gebied van radiografische TTL flitsfotografie.

Nu is het mogelijk om perfecte draadloos gemaakte flitsfoto's  te schieten op locatie, in de studio, op moeilijk bereikbare plekken en in fel zonlicht zonder problemen met de communicatie. Canon en Nikon fotografen kunnen de nieuwe MiniTT1 transmitter en FlexTT5 transceiver gebruiken om 1 of meerdere speedlites aan te sturen met snelheden tot 8 beelden/sec.

De Mini TT1 transmitter is een kleine, compacte unit (7.1x4.8x3.3cm)die in de hotshoe van de camera kan worden geschoven en de FlexTT5 (9.1x7.4x3.6cm) is een transceiver en is geschikt om flitsers, camera's of beiden tegelijk te onsteken. Beide units interpreteren de complexe TTL data vanuit de hotshoe van de camera en zetten die om in een betrouwbaar digitaal radiosignaal. Fotografen kunnen nu hun TTL (of manual)speedlites op elke willekeurige plek neerzetten om een locatie/onderwerp uit te lichten. Elke Canon of Nikon flitsunit kan worden gekoppeld aan de FlexTT5 transceiver voor draadloze radiografische TTL flitsfotografie zonder het gebruik van kabels. Iedere verandering van ISO, diafragma of sluitertijd wordt automatisch doorgegeven en draadloos aangepast. Ook flitsbelichting-compensatie wordt draadloos gecommuniceerd.

De nieuwe MiniTT1 en FlexTT5 units zijn te gebruiken i.c.m de bestaande Pocket Wizard modellen om manueel  flitsers of remote camera's te triggeren.

       

Deze nieuwe Pocket Wizard producten zijn het begin van een nieuwe generatie producten met  draadloze remote control technologie en geavanceerde ControlTL firmware. Het ControlTL systeem maakt gebruik van de laatste digitale camera  technologie en biedt spectaculaire oplossingen, zoals Hypersync, om beperkingen van de camera te omzeilen. Hypersync maakt het mogelijk om standaard met 1/500sec te flitsen, maar wordt er een snellere sync tijd ingesteld gaat de unit automatisch naar de FP-speed stand waarin het mogelijk is om tot 1/8000sec te flitsen.

Door gebruik te maken van de nieuwe Pocket Wizard utility software is het mogelijk om, via een USB verbinding , firmware updates en upgrades  te downloaden, persoonlijke voorkeuren in te stellen en om de Learn-mode te programmeren. Mede hierdoor is het mogelijk om, in de toekomst, vernieuwde functies toe te voegen.

Levertijd voor de Canon versie van de MiniTT1 en FlexTT5 zal zijn vanaf April 2009 en de Nikon versie zal vanaf het 3e kwartaal beschikbaar worden.

Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.  

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer

Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507 DG Zaandam
Tel: 075-6144724
support@mamiya.nl
www.mamiya.nl

 

 

 

 

 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief