Mamiya Nederland

PocketWizard UpdateGeachte lezer,

Hierbij even een update met betrekking tot de PocketWizard producten.

De langverwachte Zonecontroller komt eraan!

De AC3 ZoneController is de ontbrekende schakel van het ControlTL systeem. Schuif de Zonecontroller in de hotshoe van de MiniTT1 of FlexTT5 en u heeft directe flitscontrole over 3 zones of groepen. Of er nu gewerkt wordt in ETTL II of Manual mode; u heeft directe controle vanaf de camera(positie) over al uw flitsers. Dat betekent ook, dat u de flitsers op elke plek kunt plaatsen die u wilt, zonder u zorgen te moeten maken of u er nog wel bij kunt om de instellingen te veranderen.
Op de ZoneController zitten drie draaiknoppen, waarmee u +/- correcties van 1/3 stop kunt instellen met een bereik van 6 stops in totaal per zone!
Verder zitten er 3 schakelaars op waarmee u kunt omschakelen van Uit>Manual>Auto ETTL.

Zodra de ZoneController wordt gebruikt in combinatie met de nieuwe PowerST4 adapter, heeft u ook de controle over uw Elinchrom RX studioflitsers vanaf uw camera(positie).

Note: De Elinchrom Ranger RX vereist een EL-19374 EL Skyport Transceiver RX adapter.

De PowerST4 receiver maakt "remote power control" mogelijk met Elinchrom RX flitsers in combinatie met de PocketWizard ControlTL technologie. Met een MiniTT1 of FlexTT5 op de camera en een PowerST4 in de Elinchrom RX flitser, kunt u het flitsvermogen instellen vanaf uw camera. Combineert u ook nog een AC3 ZoneController in deze opstelling, dan heeft u directe flitscontrole over drie verschillende zones, welke in stappen van 1/3 in te stellen zijn.

Tevens kunt u de unieke functies zoals HyperSync en Optimized Rear Curtain Sync gebruiken voor maximale controle van uw lichtsetup.

*Bij het gebruik van PowerTracking, wordt het vermogen van de flitsers automatisch aangepast, wanneer de ISO waarde of het diafragma veranderd wordt.
*Gebruik de Manual mode van de AC3 ZoneController en pas de output van de Elinchrom RX flitsers aan in 1/3 stop, vanaf de camerapositie.
*Combineer de manual en automodes of zet zones aan en uit.
*Gebruik Hypersync om de maximum sync waarde te verhogen of Optimized Rear Curtain Sync om een natuurlijke beweging in de foto's te creëren.

Het accessoire AC7 beschikt over 2 lamp/statief aansluitingen en kan verticaal en horizontaal gemonteerd worden. De achterkant van de flitser is eenvoudig te bedienen, wanneer hij gemonteerd is in een AC7 en ook het roteren van de flitskop blijft mogelijk.
De behuizing van de AC7 is gemaakt van een materiaal welke de RF interferentiestraling effectief afschermt van de antenne van de FlexTT5. En om te voorkomen dat er noise ontstaat via de hotshoe, is er een elektronisch filter toegevoegd aan de hotshoe van de AC7. Een FlexTT5 gecombineerd met de AC7, zorgt voor een verbeterd bereik van de FlexTT5. Dit geldt in principe alleen voor gebruikers van een 580EX / 580EX II en de 430EX flitsers van Canon.
De 270EX / 550EX en recente 430EX II hebben een stuk minder straling en zijn dus prima te gebruiken zonder AC7.

Adviesprijzen en levertijden:

Zonecontroller €69,- ex BTW. 1e week September leverbaar.
PowerST4 €125,- ex BTW. 1e week September leverbaar.
AC7 shield €35,- ex BTW. Vanaf heden leverbaar.

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer

Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507 DG Zaandam
Tel: 075-6144724
www.mamiya.nl
support@mamiya.nl

 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief