Mamiya Nederland

Profoto Prodaylight AirGeachte lezer,

PROFOTO NIEUWS: de Daylight Air, ProTungsten Air een HR Lantern en HR softboxen  én de Cine Reflector; een compleet continu licht assortiment voor de fotograaf en (HD) filmer.

De Daylight Air geeft een ideale aanvulling op dag- en flits-licht door zijn HMI lamp met 5600 Kelvin kleurtemperatuur. Met de ingebouwde Air radio afstandsbediening waardoor het licht eenvoudig op afstand dimbaar is. Door de hitte van het HMI-licht zijn niet alle bestaande accessoires te gebruiken, meer informatie over HMI-licht vindt u op de Mamiya website

De Pro Tungsten levert met zijn 3200 Kelvin een kunstlichtlamp voor de professional. De lamp is leverbaar met 500W en 1000W halogeenlampen. De ingebouwde Air radio zorgt ervoor dat het licht eenvoudig op afstand dimbaar is. Met de Profoto Studio Software kan de gebruiker verschillende lichtsetups instellen en opslaan waardoor verschillende opnamesets jaren later op exact dezelfde manier zijn uit te lichten.

De Profoto Cine Reflector combineert de in de filmindustrie populaire Parabolische (PAR) reflector met de klassieke Profoto Zoom reflector. In combinatie met tal van nuttige accesoires is de Cine Reflector een van de meest veelzijdige " light shaping tools" in het Profotosysteem.
De PAR reflector geeft standaard een pittige lichtbundel die met PAR lenzen verder aangepast kan worden. De lichtbundel kan zonder lenzen gevarieerd worden tussen 35 en 105 graden dankzij de unieke Profoto zoom functionaliteit. Voor nog meer mogelijkheden is er de keuze uit 5 soorten lenzen en 4 scrims, kleuren filters en een kleppenset. De PAR reflector is uitgevoerd met een dubbelwandige behuizing om de warmte af te voeren en de de robuustheid te bevorderen.

Door de hogere warmteontwikkeling van met name de Pro Daylight HMI koppen is er een nieuw serie HR softboxen beschikbaar met een duidelijke knipoog naar de filmindustrie. De Profoto HR Lantern is een oude bekende op de meeste filmsets maar nu in een nieuwe hittebestendige PROFOTO uitvoering. Ook de standaard softboxen zijn nu in een HR uitvoering leverbaar.

De Profoto flitskoppen zijn ook te gebruiken met de PAR reflector en de HR softboxen waardoor ook de fotograaf kan beschikken over de speciale eigenschappen van deze nieuwe "lightshapers". Bekijk de Profoto promotiefilm op youtube  

MOLA komt met een nieuwe Reflector: de MOLA BEAMM 33,5 Inch (85 cm)

De enige Mola met een gepolijst zilveren binnenkant voor een hard spot effect. Met een opaalglas lichtdiffusie systeem. Steeds meer mode- en portretfotografen ontdekken de MOLA's die al een vaste groep gebruikers kent. Bekijk de site van Vincent Boon voor een verslag van de fotoshoot op de Professional Imaging 2011. Het unieke pittige licht dat met haar natuurlijke lichtafval veel lijkt op diffuus zonlicht. MOLA's zijn ook vaak te vinden op lokatie's waar het flitslicht zonlicht moet simuleren.

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer
Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507DG Zaandam
Tel: 075-6144724
www.mamiya.nl
support@mamiya.nl

 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief