Mamiya Nederland

Quantum "BASIC" en Pocketwizard NIKON nieuws.Geachte lezer,

 

De nieuwe  QUANTUM  TRIO Basic TTL-flitser is de meer betaalbare uitvoering van de bekende QFlash TRIO Flitser.  Het is een volwaardige Quantum Flitser qua specificaties gelijk aan de bestaande TRIO uitvoering met als enig verschil dat er geen ingebouwde Freexwire TTL-zender meer in zit. Tevens is de Qflash TRIO een hot-shoe flitser dus schuif de flitser in de flitsschoen van de camera, sluit een Turbo accu aan en men kan de hele dag non-stop flitsen. Bij gebruik op de flitsschoen geeft de QUANTUM TRIO BASIC flitser o.a. volledig TTL; AF-assist en High speed synchronisatie met Canon (QF8CB) of Nikon (QF8NB)

Verder zijn alle bestaande reflectoren en softboxen voor de TRIO BASIC flitser probleemloos op dit model te gebruiken. Opvallende kenmerken van Quantum blijven de krachtige accuvoedingen, een reeks nuttige flitsaccessoires en de eenvoudig zelf te verwisselen grote flitsbuis (adviesprijs € 45,- ex. BTW) die veel langer mee gaat dan de kleine flitsbuizen van normale handflitsers en daarom geen last heeft van overhitting bij continu opnames. 

 

Adviesprijs van de nieuwe Quantum basic is € 585,- ex BTW, leverbaar vanaf half maart.

POCKETWIZARD NIEUWS

De Pocketwizard Zonecontroller voor NIKON is nu leverbaar!

De ZoneController biedt draadloze controle van meerdere flitseropstellingen.  Met deze unit kunt u 3 onafhankelijke "zones" ; flitsopstellingen, van afstand instellen en controleren. De ZoneController geeft de fotograaf de vrijheid om de output van de flitser onafhankelijk in te stellen of hij nu werkt in E-TTL of Manual mode.

De ZoneController is kleiner dan de MiniTT1 en wordt in de hotshoe van de MiniTT1 of FlexTT5 geschoven. Door gebruik te maken van de Control-TL ‘taal', kan de ZoneController communiceren met een remote FlexTT5 die aan een flitser gekoppeld is. Elke remote FlexTT5 wordt onafhankelijk gecontroleerd, gebaseerd op de groep of zone(A,B,C) waar hij aan gekoppeld is.

Met de 3 draaiknoppen op de ZoneController is het mogelijk om afzonderlijk de zones A-B-C aan te passen. Dat kan in stappen van 1/3 f-stop met een totaal bereik van 6 f-stops (+3>-3 f-stop) wanneer men de flitser in manual mode gebruikt. Als de flitser is ingesteld op TTL, dan past de ZoneController de flitshoeveelheid aan, onafhankelijk van elke ingestelde zone.

Met de 3 schakelaars op de bovenkant kan de fotograaf switchen tussen TTL-Auto, manual of de zones uitschakelen. Voor de stroomvoorziening gebruikt de  ZoneController een kleine hoeveelheid stroom van de MiniTT1 of FlexTT5 unit waaraan hij gekoppeld is.

De ZoneController is ook compatibel met studioflitsers, waarmee max.3 verschillende zones gecreëerd kunnen worden, mits de studioflitser verbonden is met de FlexTT5 of de MultiMax. Toekomstige mogelijkheden voor studioflitsers  zijn in de planning.

Meer informatie vindt u op de Mamiya website

 

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer
Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507DG Zaandam
Tel: 075-6144724
www.mamiya.nl
support@mamiya.nl


 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief