Mamiya Nederland

Spectaculaire prijsverlaging van digitale Mamiya producten. 

Geachte lezers,

Mamiya Japan heeft de prijzen van hun digitale producten nog eens onder de loupe genomen en besloten om deze prijsverlaging door te voeren. Nu kunt u, voor een wel heel aantrekkelijk bedrag, uw RB67Pro SD/RZ67ProII D/645AFD/DII/DIII en technische camera, omtoveren in een high-end digitaal systeem.

Voor een bedrag van €4900,- excl.BTW (adviesprijs) heeft u nu een Mamiya ZD back DB digitale achterwand, met een 22 megapixel Dalsa CCD 36x48mm, waar u maar liefst 22 RAW beelden achter elkaar mee kunt schieten met een snelheid van 1,2 beelden per seconde. Verder kunt u Compactflash en SD/SDHC kaarten gebruiken en eventueel ook rechtstreeks naar de computer schieten. De Dalsa CCD levert beelden die zeer natuurgetrouw zijn en menig fotograaf een ‘film' gevoel geven. Ook in de hoge lichten presteert deze CCD zeer goed, omdat het ‘teveel' aan licht, wat op een pixel komt, aan de onderkant van de CCD wordt afgevoerd en niet over de CCD verspreid wordt, zoals bij andere merken CCD's. Verder zijn alle pixels van elkaar gescheiden, waardoor de lichtstralen op de juiste pixels blijven vallen. Dit is bijv. zeer belangrijk bij het gebruik van tilt- en shift objectieven en bij extreme groothoeken.

Er zijn nog een aantal voordelen van middenformaat t.o.v kleinbeeldcamera's. De verhouding is 3:4 wat een rustiger en evenwichtiger beeld oplevert, u kunt creatiever met de scherptediepte spelen, u kunt weer door een ruime, overzichtelijke zoeker kijken en mede daardoor, kunt u uw compositie beter bepalen en op het juiste moment afdrukken, en u krijgt een hogere beeldkwaliteit t.o.v kleinbeeld.

Voor de mensen die nog geen Mamiya hebben is er ook een aantrekkelijke kit beschikbaar. Deze kit bestaat uit een 645AFDIII body, een AF 80mm/2.8 D, en de ZD back Double Buffer.

Deze set gaat € 7495,- excl. BTW (adviesprijs) kosten en tevens kunt u bij aanschaf van deze set een extra GRATIS objectief uitkiezen uit de volgende lijst:

  1. AF 55mm/2.8
  2. AF 210mm/4
  3. AF 300mm/4.5
  4. AF Zoom 55-110mm/4.5
  5. AF Zoom 105-210mm/4.5

Ook de Mamiya ZD camera is in prijs gedaald en gaat naar € 6995,- excl.BTW (adviesprijs) en bij aanschaf van deze camera kunt u een extra GRATIS objectief uitzoeken uit bovenstaande lijst.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over de Mamiya ZD camera.

http://www.mamiya.nl/producten/category_id=14/product_id=2291

Een ander voordeel van de Mamiya 645AFD serie + ZD camera is dat de 'oude' MF objectieven van de 645Pro-TL serie ook nog te gebruiken zijn, alleen het diafragma moet handmatig naar de juiste waarde gebracht worden. En ook het gebruik van Hasselblad V objectieven is mogelijk met de onderstaande adapter. Deze adapter is in het zwart of in het zilver te verkrijgen en kost € 440,- excl.BTW. (adviesprijs)

De Mamiya ZD back 4x5" adapter is nu leverbaar en gaat €1595,- excl.BTW kosten. Deze adapter past op bijna alle 4x5" camera's, mits er aan de zijkant geen hendels of knoppen zitten, die het schuifmechanisme van de adapter blokkeren.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over de Mamiya ZD back 4x5" adapter.

http://www.mamiya.nl/producten/category_id=25/product_id=2485

 

Met vriendelijke groet,

Peter de Boer

Mamiya Studiopartners BV
Penningweg 87b
1507DG Zaandam
Tel: 075-6144724
www.mamiya.nl
support@mamiya.nl

 

 

 Copyright © Mamiya Nederland
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief